Over mij


Mijn naam is Renée Klein Woolthuis en ik ben woonachtig en werkzaam in Lochem, Gelderland. In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Nederlands Recht) en ben ik aan de slag gegaan als jurist arbeidsrecht. Na een aantal jaren ben ik verhuisd naar de Achterhoek en heb ik diverse juridische functies vervuld bij commerciële bedrijven en zorginstellingen.


Ik houd van de dynamiek van het arbeidsrecht en de interessante verhouding tussen werkgever en werknemer. Arbeidsrecht is mensenwerk en maatwerk, en dat maakt het voor mij uitdagend. Ik sta graag werknemers bij die te maken krijgen met arbeidsrechtelijke vragen en door de bomen het bos niet meer zien. Een conflict op het werk heeft vaak een grote impact op zowel werknemers als werkgevers. Ik adviseer in heldere taal en heb oog voor de belangen die spelen.


Na mijn rechtenstudie heb ik de postacademische specialisatieopleiding Arbeidsrecht bij de Grotius Academie succesvol afgerond. Tevens ben ik lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht om mijn kennis op peil te houden en met collega arbeidsrechtjuristen van gedachten te wisselen.


De interesse in de interactie tussen werknemer en werkgever maar ook in werknemers onderling heeft mij ertoe aangezet in 2022 de opleiding voor Vertrouwenspersoon te volgen.  Ik ben gediplomeerd en gecertificeerd vertrouwenspersoon en aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen.